Sluitertijd, Diafragma en ISO..?

Af van de automatische stand en zelf de regie over je camera krijgen. Op een actieve manier met je camera op zak genieten van een prachtige en historische omgeving. Je gaat het allemaal ontdekken in deze actieve basis fotografie workshop.

De omgeving van Radio Kootwijk leent zich perfect voor een mooie wandeling in de natuur. In het midden van de Veluwe vindt je een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Dit is één van de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa met in het midden het monumentale Radio Kootwijk.

Tijdens een wandeling door dit prachtige gebied zullen we je verschillende basistechnieken leren en je laten zien waar dingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Daarnaast zullen we thema’s als scherpstellen, compositie en belichting behandelen. Op een actieve manier gaan we de wereld van fotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak en wij zorgen voor wat lekkers tussendoor! Het wordt een leuke leerzame dag waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven.

Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk
Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk

Details

– Data:
– 27 oktober 2019      – 8 plekken beschikbaar
– 15 december 2019  – 8 plekken beschikbaar

– Kosten: €89,50
– Beschikbaarheid: max. 8 plekken

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat is er inbegrepen?

– Professionele begeleiding
– Lesmateriaal
– Iets lekkers tussendoor
– Koffie en thee
– Persoonlijke aandacht

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
Workshop | Basis Fotografie

Overige informatie

VOOR WIE?

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn! Deze workshop is met name gericht op de beginnende fotograaf. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

DE GROEP?

  • Doordat het een kleine groep is van maximaal 8 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht. Er  is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht je ervaring met fotografie en hiken. De focus ligt op de beginselen van fotografie en het ultiem genieten van deze omgeving.

DE RISICO’S?

  • Deelname aan onze workshops is geheel op eigen risico. Natuurlijk staat veiligheid voorop en zullen we er voor waken dat we niet in gevaarlijke situaties belanden. Hike & Click, haar fotografen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de workshop worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.

HET PROGRAMMA?

  • Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. We zullen verzamelen op een afgesproken locatie in de omgeving van Radio Kootwijk van waaruit we gaan wandelen. Aan het einde van de workshop zullen we weer terug komen op deze plek. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Door de dynamische insteek kunnen we de geleerde dingen direct in de praktijk proberen. Je krijgt van ons een boekje waarin je alle geleerde dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn.

WAT MOET IK MEENEMEN?

  • Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.
  • Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.
Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk
Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk
Binie

Wie geeft de workshop?

Hoi, ik ben Robin “Binie” Olinga!

Met een passie voor de natuur en opleidingen tot cameraman en grafisch vormgever op zak doe ik nu alles waar ik zin in heb. Zo ook op pad met Hike & Click. Ik geniet ontzettend van de natuur en hou van bewegen, als ik hier dan ook nog foto’s bij kan maken is het voor mij compleet. Ik neem je graag mee op avontuur in deze (belevings)wereld.

Kosten en data

Locatie: Nederland | NP de Hoge Veluwe, Kootwijk
Duur: 09:30 tot 14:00 uur
Startdatum: 27 October 2019
Kosten: € 89,50
Thema: Basisfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden.
Data: 27 oktober 2019, 15 december 2019

Boek de workshop

Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk
Workshop | Basis Fotografie