Sluitertijd, Diafragma en ISO..?

Af van de automatische stand en zelf de regie over je camera krijgen. Op een actieve manier met je camera op zak genieten van een prachtige en historische omgeving. Je gaat het allemaal ontdekken in deze actieve basis fotografie workshop.

De omgeving van Radio Kootwijk leent zich perfect voor een mooie wandeling in de natuur. In het midden van de Veluwe vindt je een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Dit is één van de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa met in het midden het monumentale Radio Kootwijk.

Tijdens een wandeling door dit prachtige gebied zullen we je verschillende basistechnieken leren en je laten zien waar dingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Daarnaast zullen we thema’s als scherpstellen, compositie en belichting behandelen. Op een actieve manier gaan we de wereld van fotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak en wij zorgen voor wat lekkers tussendoor! Het wordt een leuke leerzame dag waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven.

Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk
Digitale Fotografie | Basis | Kootwijk

Wat ga ik leren?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn en met name gericht op de beginnende fotograaf. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

Doordat het een kleine groep is van maximaal 7 deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht ongeacht je ervaring met fotografie. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Denk hierbij aan het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, wat houdt dit in en hoe werk ik daar mee
  • Diafragma, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • Sluitertijd, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • ISO-waarde, wat doet dit met mijn foto en wanneer verander ik deze
  • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
  • Witbalans bepalen
  • Welke perspectieven zijn er en hoe bepaal ik mijn compositie

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.

Data & beschikbaarheid

– Zondag 15 december 2019 // 09:30 – 14:00 uur // nog 3 plekken vrij
– Zondag 16 februari 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zondag 17 mei 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
Workshop | Basis Fotografie

Kosten en data

Locatie: Nederland | NP de Hoge Veluwe, Kootwijk
Duur: 09:30 tot 14:00 uur
Startdatum: 16 February 2020
Kosten: € 89,50
Thema: Basisfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma.
Data: 16 februari 2020, 17 mei 2020

Boek de workshop

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag met Hike & Click op pad geweest op een mooie locatie. De begeleidende fotografen speelden goed in op de verschillende niveau’s van de deelnemers. Tijdens de prachtige wandeling was er genoeg tijd voor wat theorie plus persoonlijk advies. Aanrader!”

Hans

“Prachtige dag gehad in een prachtige omgeving in een gezellige ongedwongen sfeer waarin alles mocht en niets moest. Veel geleerd van beide cursusleiders.
Het fijne van deze cursus was dat je al doende leerde. Dus niet eerst in een ‘leslokaal’ urenlang theorie voorgeschoteld krijgen, maar direct naar buiten en hier de nodige ervaring opdoen ondertussen voorzien worden van allerlei praktische tips en trucs. Wat ik ook erg fijn vond was de groepsgrootte: maximaal 7 personen.

Simon
Workshop Fotografie | Basis

Wie geeft de workshop?

Binie

Robin 'Binie' Olinga

Met een passie voor de natuur en opleidingen tot cameraman en grafisch vormgever op zak doe ik nu alles waar ik zin in heb. Zo ook op pad met Hike & Click. Ik geniet ontzettend van de natuur en hou van bewegen, als ik hier dan ook nog foto’s bij kan maken is het voor mij compleet. Ik neem je graag mee op avontuur in deze (belevings)wereld.

De locatie

We starten op het parkeerterrein aan de Radioweg 9, Radio Kootwijk. Hier komen we na afloop ook weer terug. Deze plek is met de auto goed te bereiken maar helaas niet met het openbaar vervoer.
Workshop Fotografie | Basis