Leren door te doen...

Ga met ons mee dit prachtige stuifduinlandschap ontdekken. Wij zullen jouw leren hoe jij betere foto’s kan gaan maken in een actieve basis workshop landschapsfotografie. Tijdens een wandeling door de Kale Duinen zullen we je verschillende basistechnieken leren met betrekking tot landschapsfotografie. We zullen onder ander inzoomen op compositiebepaling en we bieden je de mogelijkheid om te testen met verschillende filters van het merk Cokin.

Tijdens deze ochtend workshop landschapsfotografie wanen we ons in het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Hier vind je onder andere het Aekingerzand. Dit uitgestrekte stuifzandgebied wordt ook wel de Kale Duinen genoemd. Deze omgeving leent zich uitstekend voor landschapsfotografie en biedt een scala aan mogelijkheden. Van stuifduinen tot uitgestrekt heide gebied. Voor ieder wat wils! De workshop vind in de vroege ochtend plaats zodat we, als het een beetje meezit, een mooie zonsopgang kunnen fotograferen. Je gaat gegarandeerd met mooie foto’s naar huis! Het Aekingerzand ligt net even buiten Appelscha, in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.

Hoe werkt je camera en wat houden al die knopjes in, waarom niet meer op de automatische stand? Je gaat het allemaal ontdekken in deze basis workshop landschapsfotografie. Op een actieve manier gaan we de wereld van fotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak. Natuurlijk kom je zo’n actieve ochtend niet door zonder iets lekkers tussendoor. Hier zorgen wij voor. Het wordt een leuke leerzame ochtend waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven.

Workshop | Landschapsfotografie
Workshop | Landschapsfotografie
Workshop | Landschapsfotografie
Workshop | Landschapsfotografie

Details

– Data:
– 15 maart 2020 // 06:00 uur    –    7 plekken beschikbaar
– 17 mei 2020     // 05:00 uur    –    7 plekken beschikbaar

– Kosten: €109,50
– Beschikbaarheid: 7 plekken

Wat is er inbegrepen?

– Professionele begeleiding
– Gebruik van Cokin filters tijdens de workshop
– Lesmateriaal
– Iets lekkers tussendoor
– Koffie en thee
– Persoonlijke aandacht

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
Workshop | Landschapsfotografie

Overige informatie

VOOR WIE?

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn! Deze workshop is met name gericht op de beginnende landschapsfotograaf. We gaan er van uit dat je al redelijk overweg kan met je camera en dat je weet waar diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

DE GROEP?

  • Doordat het een kleine groep is van maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht. Er  is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht je ervaring met fotografie en hiken. De focus ligt op de beginselen van landschapsfotografie en het ultiem genieten van deze omgeving.

DE RISICO’S?

  • Deelname aan onze workshops is geheel op eigen risico. Natuurlijk staat veiligheid voorop en zullen we er voor waken dat we niet in gevaarlijke situaties belanden. Hike & Click, haar fotografen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de workshop worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.

HET PROGRAMMA?

  • Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve namiddag & avond beleven waarin we de basis van landschapsfotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Uiteraard hopen we op een mooie zonsondergang en goede weercondities. We zullen verzamelen op een afgesproken locatie in de omgeving van Appelscha van waaruit we gaan wandelen. Aan het einde van de workshop zullen we weer terug komen op deze plek. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Door de dynamische insteek kunnen we de geleerde dingen direct in de praktijk proberen. Je krijgt van ons een boekje waarin je alle geleerde dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn. Als vooraf blijkt dat er op de dag van de workshop slecht weer wordt verwacht zullen we uitwijken naar een andere datum. Dit hoor je uiterlijk 24 uur van tevoren.

WAT MOET IK MEENEMEN?

  • Op de namiddag en in de avond kan het aardig fris worden. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.
  • Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.

COKIN FILTERS?

  • Tijdens de workshop kun je gebruik maken van diverse filters van het merk Cokin. Denk hierbij aan Grijsverloopfilters en ND filters. Wij zullen hiervoor verschillende adapter ringen meenemen. Op deze manier kun je verschillen ervaren en kijken of dit voor jou een toegevoegde waarde kan zijn in je fotografie.
Cursus fotografie | Basis PLUS
Hike & Click | Workshop Landschapsfotografie | Matthijs Smilde

Wie geeft de workshop?

Mijn naam is Matthijs en ik ben sinds een aantal jaren professioneel fotograaf. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Dit doe ik voor bedrijven, organisaties en particulieren.

www.matthijssmilde.nl

Kosten en data

Locatie: Nederland | NP Drents- Friese Wold, Aekingerzand
Duur: 06:00 - 11:00 uur
Startdatum: 8 March 2020
Kosten: € 109,50
Thema: Landschapsfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden.
Data: 15 maart 2020, 17 mei 2020

Boek de workshop