Leren door te doen...

Ga met ons mee dit prachtige stuifduinlandschap ontdekken. Wij zullen jouw leren hoe jij betere foto’s kan gaan maken in een actieve workshop landschapsfotografie. Tijdens een wandeling door over het Dwingelderveld zullen we je verschillende basistechnieken leren met betrekking tot landschapsfotografie. We zullen onder ander inzoomen op compositiebepaling en we bieden je de mogelijkheid om te testen met verschillende filters van het merk Cokin.

Tijdens deze intensieve workshop landschapsfotografie wanen we ons in het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld. Deze omgeving biedt talloze uitstekende opties voor landschapsfotografie. Van bosgronden tot een uitgestrekt heide. Voor ieder wat wils! De workshop vind in de middag en avond plaats zodat we, als het een beetje meezit, een mooie zonsondergang kunnen fotograferen na een heerlijk 3 gangen outdoor cooking diner bereidt op kampvuur. Je gaat gegarandeerd met mooie foto’s naar huis!

Net even wat meer uit je camera halen? Je gaat het allemaal ontdekken in deze workshop landschapsfotografie. Op een actieve manier gaan we de wereld van landschapsfotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak. Natuurlijk kom je zo’n actieve avond niet door zonder iets lekkers tussendoor. Na een mooie wandeling in de middag komen we terug en gaan we gezamenlijk genieten van een welverdiende outdoor cooking maaltijd. Hier zorgen wij voor. Daarna hopelijk nog een mooie zonsondergang meepakken. Het wordt een leuke leerzame dag waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven.

Workshop | Landschapsfotografie
Outdoor cooking | de Onlanden

Details

– Data:
– 7 september 2019 // 14:00 uur    –    12 plekken beschikbaar

– Kosten: €125,00
– Beschikbaarheid: 12 plekken

Wat is er inbegrepen?

– Professionele begeleiding door 2 fotograferen
– Gebruik van Cokin filters tijdens de workshop
3 gangen outdoor cooking diner
– Iets lekkers tussendoor
– Koffie en thee
– Persoonlijke aandacht

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
Bite & Click

Overige informatie

VOOR WIE?

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn! Deze workshop is met name gericht op de beginnende landschapsfotograaf. We gaan er van uit dat je al redelijk overweg kan met je camera en dat je weet waar diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

DE GROEP?

  • Doordat het een kleine groep is van maximaal 12 deelnemers en 2 fotografen is er veel persoonlijke aandacht. Er  is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht je ervaring met fotografie en hiken. De focus ligt op de beginselen van landschapsfotografie en het ultiem genieten van deze omgeving. Afsluitend met elkaar genieten van een 3 gangen outdoor cooking menu.

DE RISICO’S?

  • Deelname aan onze workshops is geheel op eigen risico. Natuurlijk staat veiligheid voorop en zullen we er voor waken dat we niet in gevaarlijke situaties belanden. Hike & Click, haar fotografen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de workshop worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.

HET PROGRAMMA?

  • Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve middag & avond beleven waarin we de basis van landschapsfotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Uiteraard hopen we op een mooie zonsondergang en goede weercondities. We zullen verzamelen op een afgesproken locatie in de omgeving van het Dwingelderveld van waaruit we gaan wandelen. Aan het einde van de workshop zullen we weer terug komen op deze plek. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Door de dynamische insteek kunnen we de geleerde dingen direct in de praktijk proberen. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn. Als vooraf blijkt dat er op de dag van de workshop slecht weer wordt verwacht zullen we uitwijken naar een andere datum. Dit hoor je uiterlijk 24 uur van tevoren.

WAT MOET IK MEENEMEN?

  • Op de namiddag en in de avond kan het aardig fris worden. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.
  • Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.

COKIN FILTERS?

  • Tijdens de workshop kun je gebruik maken van diverse filters van het merk Cokin. Denk hierbij aan Grijsverloopfilters en ND filters. Wij zullen hiervoor verschillende adapter ringen meenemen. Op deze manier kun je verschillen ervaren en kijken of dit voor jou een toegevoegde waarde kan zijn in je fotografie.
Workshop Landschapsfotografie & Outdoor Cooking
Melvin Jonker

Wie geeft de workshop?

Mijn naam is Melvin Jonker. Van hobby naar passie, van passie naar een kleine “obsessie”. Landschapsfotografie zit in mijn genen. Fotografie is een vorm van kunst en ik streef er naar om de wereld op haar mooist te laten zien. Al mijn foto’s geven een persoonlijke interpretatie van de realiteit weer. Dit is pas geslaagd als alle elementen waar ik naar op zoek ben samenkomen. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met andere enthousiaste fotografie liefhebbers.

Kosten en data

Locatie: Nederland | Nationaal park Dwingelderveld
Duur: 14:00 tot 21:00 uur
Startdatum: 7 September 2019
Kosten: € 125,00
Thema: Landschapsfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden.
Data: 7 september 2019

Boek de workshop