Meer halen uit je fotografie met Photoshop...

Ben jij benieuwd hoe jij je foto’s net even dat beetje extra kan meegeven? Deze actieve en hands-on ééndaagse cursus Photoshop helpt jou daarbij!

We nemen je mee in een mooie wandeling maken rondom Noordlaren & de Vijftig Bunder. Tijdens deze wandeling ga je er naar hartelust op los fotograferen. Maken wat jij mooi vind. Daarnaast leren we je hoe je met een Bokeh Panorama een optimaal resultaat kan halen met jouw foto’s!

Na een lekkere lunch, die bij deze workshop zit inbegrepen, gaan we in de middag verder met het Photoshop gedeelte. We gaan werken met onder andere Luminantie Maskers om exposures bij te stellen. Ook gebruiken we diverse tools om ongewenste elementen uit de foto te halen. Aan het einde van de workshop heb je je kennis verder uitgebreid over de verschillende tools die Photoshop te bieden heeft. Ook weet je hoe je een Bokeh Panorama kan maken. Deze kennis is prima toe te passen in zowel artistiek werk als in commercieel werk. Oftewel, je tilt je foto’s naar een hoger niveau!

Workshop | Photoshop & Lightroom
Workshop | Photoshop

Wat ga ik leren?

Deze ééndaagse cursus is voor iedereen geschikt die graag meer wil leren over de basis van Photoshop. We richten ons op de beginnende en gevorderde fotograaf die net even wat meer willen halen uit haar of zijn foto’s. We gaan er van uit dat je goed overweg kan met je camera en dat je weet waar diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Ook dien je in het bezit van Photoshop te zijn. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken.

We gaan met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers op pad. Bij een volle groep zullen er 2 begeleiders/instructeurs zijn. Op deze manier kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van Photoshop met je behandelen. Denk hierbij aan het volgende:

  • Bokeh Panorama, van klein- naar grootbeeld
  • Camera Raw, hoe werk ik hiermee
  • Luminatie maskers , wat houdt dit in en wat kan ik hiermee
  • Retoucheren, hoe haal ik ongewenste elementen uit mijn foto
  • Brushes, ongekend veel mogelijkheden
  • HSL, van zacht naar extreem
  • Contrasten, welk soort contrasten zijn er en hoe kan ik deze inzetten
  • Aanpassingsmaskers, wat zijn ze en wat kan ik ermee?

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Naast je camera en lenzen is het natuurlijk belangrijk dat je een laptop meeneemt met daarop Adobe Photoshop CC 2020. Een eerdere versie van CC mag ook, maar soms kunnen functies net anders zijn bij eerdere versies. Het hebben van een Wacom tekentablet is handig. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en in alle prijsklasse. Zeker de moeite waard als gereedschap om te hebben. Dit is natuurlijk geen must maar het kan sommige handelingen wel vergemakkelijken.

Tijdens deze dag zorgen wij voor koffie, thee, wat lekkers tussendoor en een lunch. Je hoeft hiervoor dus niets mee te nemen.

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 8 deelnemers

– Zondag 24 mei 2020 // 09:30 – 17:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zondag 14 juni 2020 // 09:30 – 17:00 uur // nog 8 plekken vrij
– Zondag 13 september 2020 // 09:30 – 17:00 uur // nog 8 plekken vrij
– Zaterdag 10 oktober 2020 // 09:30 – 17:00 uur // nog 8 plekken vrij

Workshop | Photoshop

Kosten en data

Locatie: Nederland | NL Drentsche Aa, Noordlaren
Duur: 09:00 tot 17:00 uur
Startdatum: 24 May 2020
Kosten: € 97,50
Thema: Photoshop
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma.
Data: 24 mei 2020, 14 juni 2020, 13 september 2020, 10 oktober 2020

Boek de workshop

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag een heerlijke wandeling gemaakt onder begeleiding van Hike & Click om meer uit de camera te halen dan de ‘auto’-modus.. De dag was goed georganiseerd, de begeleiding was goed en spontaan en je hebt zelf invloed op de cursusinhoud doordat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Jordy

“Vandaag erg leuke fotoworkshop gehad, goede kundige begeleiding en mooie wandeling met zeer veel fotowaardige momenten. Veel geleerd en met mooie foto’s thuisgekomen. Zeker aan te bevelen voor zowel de beginner als de gevorderde fotograaf.”

Ingeborg
Workshop Photoshop | Basis

Wie geeft de workshop?

Workshop | Photoshop & Lightroom

Roderique 'Dracorubio' Arisiaman

Ik ben een beeldmaker en verhalenverteller in hart & nieren, in welke discipline dan ook. Mijn werk varieert van fotografie, photoshop manipulaties en illustraties tot aan keramiek, beeldhouwen en schilderen. Ik haal mijn inspiratie uit onder andere boeken, films en muziek. Mijn beelden zijn altijd bewerkt om een verhaal te vertellen en om een emotie uit te lokken. Sinds 2012 wordt ik vertegenwoordigd door Draumlist Agency. Door samen met Hike & Click workshops te organiseren hoop ik mijn kennis en jaren lange ervaring met Photoshop en Lightroom over te brengen op andere enthousiaste beeldmakers. Neem voor mijn portfolio een kijkje op mijn website.