Til je fotografie naar een hoger niveau...

Ben jij benieuwd hoe jij je foto’s net even dat beetje extra kan meegeven? Deze actieve en hands-on basis workshop helpt jou daarbij! De workshop bestaat uit 2 delen. In het ochtenddeel gaan we met onze camera op zak een mooie wandeling maken rondom Noordlaren & de Vijftig Bunder. Tijdens deze wandeling kan iedereen er naar hartelust op los fotograferen. Maken wat jij mooi vind. Hierin wordt je ondersteund door twee fotografen. Zij zullen je ondersteunen en onder andere het thema Bokeh Panorama met je behandelen. Hoe werkt dit en wat kan ik hier mee. Je gaat het allemaal ontdekken!

Na een uitgebreide lunch, die bij deze workshop is inbegrepen, gaan we in de middag verder met het Photoshop & Lightroom gedeelte. Tijdens dit deel kijken we hoe je beeldbewerking toe kan passen op je landschaps- & natuurfoto’s. In Photoshop gaan aan de slag met Luminantie Maskers om exposures bij te stellen. Ook gebruiken we diverse tools om ongewenste elementen uit de foto te halen en de focus aan te brengen aan belangrijke delen van je foto. Verder kijken we in Lightroom naar compositie en de kleurbalans van je foto. Hoe we deze kunnen aanpassen om er een perfect geheel van te maken.

Aan het einde van de workshop heb je je kennis verder uitgebreid over de verschillende tools die Photoshop & Lightroom te bieden hebben. Deze kennis is prima toe te passen in zowel artistiek werk als in commercieel werk. Oftewel, je tilt je foto’s naar een hoger niveau!

Workshop | Photoshop & Lightroom
Workshop | Photoshop & Lightroom

Photoshop, Lightroom of toch iets anders?

Het is het zo dat deze workshop zich met name richt op de programma’s van Adobe. Natuurlijk zijn er nog tig van andere beeldbewerkingsprogramma’s. Heb je toch iets anders en wil je wel graag meekijken welke technieken voor jou kunnen werken? Voel je dan vrij even contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen we dan samen kijken of we alsnog iets voor jou kunnen betekenen.

Details

– Data:
– 10 november 2019  // nog 8 plekken vrij
– 26 januari 2020       // nog 7 plekken vrij
– 22 maart 2020         // nog 10 plekken vrij  

– Kosten: €129,50
– Beschikbaarheid: maximaal 10 personen
– Minimaal aantal deelnemers: 4 personen

Wat is er inbegrepen?

– Professionele begeleiding
– Gebruik van Cokin filters tijdens de workshop
– Lesmateriaal
– Uitgebreide lunch
– Iets lekkers tussendoor
– Koffie en thee
– Persoonlijke aandacht

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
Workshop | Photoshop & Lightroom
Workshop | Photoshop & Lightroom

Overige informatie

VOOR WIE?

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag meer wil leren over de basis van Photoshop & Lightroom in combinatie met een heerlijke wandeling. Hiermee richten we ons op de beginnende en gevorderde fotograaf die net even wat meer willen halen uit hun foto’s. We gaan er van uit dat je al redelijk overweg kan met je camera en dat je weet waar diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan. Ook dat je in het bezit bent van Photoshop en/of Lightroom. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

DE GROEP?

  • Doordat het een kleine groep is van maximaal 10 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht je ervaring met fotografie en beeldbewerking. De focus ligt op de basis van Photoshop en Lightroom. Daarnaast gaan we natuurlijk ultiem genieten van deze omgeving doormiddel van een heerlijke wandeling met onze camera op zak.

DE RISICO’S?

  • Deelname aan onze workshops is geheel op eigen risico. Natuurlijk staat veiligheid voorop en zullen we er voor waken dat we niet in gevaarlijke situaties belanden. Hike & Click, haar fotografen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de workshop worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij.

HET PROGRAMMA?

  • In de ochtend verzamelen we bij Herberg de Blankehoeve in Noordlaren. Exacte tijden en locatie krijg je van ons te horen zodra je deelname definitief is. Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve dag beleven waarin we zullen beginnen met een prachtige wandeling door een bosrijk gebied. Tijdens deze wandeling gaan foto’s maken die we in het middagprogramma verder gaan behandelen tijdens het gebruik van Photoshop & Lightroom. Tussen de middag wordt de lunch verzorgd door Herberg de Blankehoeve, de plek waar we dus ook het middagdeel verblijven. Door de dynamische insteek kunnen we de geleerde dingen direct in de praktijk proberen. Je krijgt van ons een boekje waarin je alle geleerde dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn. Als vooraf blijkt dat er op de dag van de workshop slecht weer wordt verwacht zullen we uitwijken naar een andere datum. Dit hoor je uiterlijk 24 uur van tevoren.

WAT MOET IK MEENEMEN?

  • Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.
  • Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.
  • Het is belangrijk dat je een laptop meeneemt met daarop Adobe Photoshop & Lightroom CC 2019. Eerdere versies mogen ook, maar soms kunnen functies net anders zijn bij eerdere versies.
  • Een Wacom tekentablet is handig om te hebben. ze zijn er in allerlei soorten en maten en in alle prijsklasse. Zeker de moeite waard als gereedschap om te hebben. Dit is natuurlijk geen must maar het kan sommige handelingen wel vergemakkelijken.

COKIN FILTERS?

  • Tijdens de workshop kun je gebruik maken van diverse filters van het merk Cokin. Denk hierbij aan Grijsverloopfilters en ND filters. Wij zullen hiervoor verschillende adapter ringen meenemen. Op deze manier kun je verschillen ervaren en kijken of dit voor jou een toegevoegde waarde kan zijn in je fotografie. Gebruik van deze filters wordt mogelijk gemaakt door Disnet Distributors.
Workshop | Photoshop & Lightroom
Workshop | Photoshop & Lightroom

Wie geeft de workshop?

Roderique “Dracorubio” Arisiaman

Ik ben een beeldmaker en verhalenverteller in hart & nieren, in welke discipline dan ook. Mijn werk varieert van fotografie, photoshop manipulaties en illustraties tot aan keramiek, beeldhouwen en schilderen. Ik haal mijn inspiratie uit onder andere boeken, films en muziek. Mijn beelden zijn altijd bewerkt om een verhaal te vertellen en om een emotie uit te lokken. Sinds 2012 wordt ik vertegenwoordigd door Draumlist Agency. Door samen met Hike & Click workshops te organiseren hoop ik mijn kennis en jaren lange ervaring met Photoshop en Lightroom over te brengen op andere enthousiaste beeldmakers. Neem voor mijn portfolio een kijkje op mijn website.

www.dracorubio.com

Kosten en data

Locatie: Nederland | NL Drentsche Aa, Noordlaren
Duur: 09:00 tot 17:00 uur
Startdatum: 26 January 2020
Kosten: € 129,50
Thema: Landschapsfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden.
Data: 26 januari 2020, 22 maart 2020

Boek de workshop