fbpx
Fotografie en natuur bij burn-out klachten

Coaching burn-out

Fotografie & Natuur als middel wanneer je kampt met Burn-out klachten. Juist als jij het lastig vind om te praten.

We lopen allemaal wel eens te stoeien met onze gedachten, ons gevoel en onze emoties. Het gevoel van constant in een “overdrive” te staan. Moeten voldoen aan alle verwachtingen en niet de ruimte voor onszelf vinden en/of pakken. Uit ervaring weten wij dat het soms verrekte lastig is de juiste balans te vinden en te dealen met een burn-out. Daarom hebben we een coachingstraject ontwikkeld dat fotografie en natuur inzet bij burn-out klachten zodat jij die ruimte voor jezelf weer kan vinden.

Op het moment dat jij inziet dat je dit wellicht niet alleen red is het tijd voor een verfrissende blik. Een vernieuwende en ervaringsgerichte manier die jou nieuwe focus geeft. Niet therapeutisch, wel uit eigen ervaring en opgedane kennis. Het geeft jou inzicht in je talenten, kwaliteiten, gevoelens en behoeften om van daaruit weer met vertrouwen vooruit te kunnen kijken. In de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Buiten in de natuur door middel van fotografie in alle rust werken aan jezelf, je verhaal en je toekomst. Letterlijk de ruimte pakken om te kunnen groeien. Juist als jij het lastig vind om de woorden te vinden kan een beeld zoveel zeggen.

Ervaar de kracht van fotografie.

Burn-out Coaching? Hoe ziet een coachingstraject er uit

Dit coachingstraject is gericht op persoonlijke groei bij beginnende burn-out klachten, op het moment dat je al in een burn-out zit of als je overspannen bent. Hierin zet ik natuur en fotografie in als middel om nieuwe inzichten te creëren en op een ervaringsgerichte manier te werken aan jouw doel. Mentaal en fysiek in beweging komen tijdens lekkere wandelingen. Dit doen we samen, op een gelijkwaardige en integere manier. Vertrouwen en (emotionele) veiligheid zijn belangrijk. Wil je kunnen groeien dan vormt dit de basis. Daarom is het belangrijk dat er een klik is tussen ons.

Alles begint dan ook met een kennismakingsgesprek. Hierin komen we erachter of we een “match” zijn en wat jouw doel is. Dit doel geeft ons een focuspunt en een richting. Gaande het traject kan het natuurlijk zo zijn dat je je doel moet bijstellen of misschien wel helemaal veranderd. Dit is oké.

Na het kennismakingsgesprek spreken we af wanneer we gaan starten met de eerste sessie. Tijdens een wandeling hebben we het coachingsgesprek waarin we samen het “avontuur” aan gaan.  Tegelijkertijd laat ik je kennis maken met Storytelling Fotografie. Een verhalende vorm van fotografie die het mogelijk maakt binnen één beeld iets waardevols te delen. Een manier om ergens vanaf te komen of juist iets waar je naar toe wil. De reden dat we buiten aan het werk gaan is dat de natuur een rustgevende en metaforische waarde heeft.

Om de week spreken we af voor een sessie. Dit kan zijn op verschillende plekken. In totaal vinden er 6 sessies plaats. Het is belangrijk dat we de juiste focus houden vandaar dat we tussentijds een evaluatie moment gaan hebben. Liggen we nog op koers of is er nog iets anders nodig?
Na de zesde sessie sluiten we af met een eindgesprek. Heb je je doel bereikt of is er meer nodig en in wat voor vorm?

Ik geloof in fotografie en natuur bij burn-out klachten!

Begrijpen

De eerste fase gaat vooral over het begrijpen. Waarom doe ik wat ik doe en waar wil ik naartoe? Welke patronen werken en welke niet?

Integreren

Hoe kun je de opgedane kennis in gaan zetten en welke patronen wil ik veranderen? Uiteindelijk wil je ergens van af. Dit is iets dat we samen in een beeld gaan proberen te vangen.

Toepassen

In de laatste fase van het traject gaan we aan het werk met het visualiseren van jouw verhaal. We werken toe naar het eindresultaat.

Wie ben ik

Fotografie en natuur bij burn-out klachten
“Ik ben Matthijs Smilde. Open, eerlijk, betrouwbaar en nieuwsgierig. Met Hike & Click heb ik een manier gevonden waarin ik mijn passies en talenten kan combineren. Daarbij gebruik ik fotografie als middel. Ik weet nog goed dat ik op Schiermonnikoog voor het eerst een spiegelreflexcamera in mijn handen gedrukt kreeg van mijn schoonvader. Ik ben gelijk op de fiets gesprongen en gaan fotograferen. Alles wat ik zag was interessant. Eenmaal thuis heb ik zelf een camera aangeschaft want er ging een wereld voor mij open. Eentje die ik nog niet eerder had ervaren.

Enkele jaren later was fotografie voor mij nog steeds erg belangrijk. Alleen nu gebruikte ik het niet om al het moois vast te leggen maar vooral om mijn persoonlijke verhaal in beeld te zetten. Privé ging ik door een zware periode met twee zieke ouders. Thuiszittend met een zware burn-out. Fotografie hield mij op de been. Ik kon mijn verdriet en emoties kwijt in de beelden die ik maakte.

De afgelopen jaren ben ik vooral actief geweest binnen de jeugdzorg. Hierbij heb ik fotografie vaak succesvol kunnen inzetten. Dit resulteerde in veel gevallen in hernieuwd, oprecht contact tussen jongeren en ouders. Een nieuwe, frisse kijk op het proces met nieuwe inzichten.

Nu wil ik jou ook de kans bieden om dit krachtige medium in te zetten. Erop uit te trekken en soms even stil te zitten voordat je het beeld maakt. Nog belangrijker, de verbinding met jezelf en met de natuur vinden. Het gevoel van vrijheid ervaren. Want dat is wat fotografie doet…”

www.matthijssmilde.nl

'Uit eigen ervaring weet ik wat fotografie en natuur kunnen doen bij burn-out klachten. Ik heb hierin een manier gevonden om op een veilige manier mijn verhaal te kunnen doen..''

Dit is waar ik in geloof!

Werken we tijdens de coaching-sessies dan alleen maar met fotografie? Het antwoord hierop is simpel: nee. De basis is de wandeling in de natuur waarbij ik jou de “tool” fotografie aanreik. Het kan ook zijn dat we op zoek moeten naar andere metaforen om jou meer inzicht te geven (bijvoorbeeld vliegeren). Niets moet dus, alles mag. Zolang het voor ons beide maar oké voelt.

Alle sessies vinden buiten plaats. Dit geeft ons letterlijk de ruimte om te kunnen werken en verwerken. Even weg van de dagelijkse beslommeringen en een frisse neus halen. Juist op het moment dat je burn-out klachten hebt of overspannen bent is het lastig de energie te vinden om er op uit te trekken. Je moet vaak door een barrière heen om de motivatie te vinden, laat staan wat te gaan doen. Deze uitdaging ga ik samen met jou aan, op een integere, veilige manier. Daarbij zet ik fotografie en natuur in bij (beginnende) burn-out klachten of overspannenheid.

Fotografie en natuur bij burn-out klachten

Wil jij die frisse blik en nieuwe inzichten krijgen?

Fotografie en natuur bij burn-out klachten

Goed om te weten is dat ik voornamelijk werk in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Mocht je toch geïnteresseerd zijn en niet in deze provincies wonen, neem dan even contact op. Wellicht kan ik alsnog iets voor je betekenen. Als je op de aanmeldknop drukt word je doorgestuurd naar een formulier waar jij je gegevens kan invullen. Zodra ik je formulier ontvangen heb neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dit is geheel vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast. Als we allebei vinden dat er een “match” is gaan we starten.

We verdelen de betaling over twee termijnen. Het eerste deel voordat we gaan starten en het tweede deel halverwege het traject.

Loop jij aan tegen je eigen grenzen of merk je dat het lastig is om de juiste richting te bepalen? Ben je overspannen en is het tijd om te ontspannen? Ervaar nu wat fotografie en natuur bij burn-out klachten kunnen doen voor jouw persoonlijke proces.

Tarieven

Individuele sessies

 • Kennismakingsgesprek: Gratis en geheel vrijblijvend
 • Losse sessie van +- 1 uur
  Particulier: €75,- per sessie
  Zakelijk: €125,- per sessie
  (excl. 21% BTW)

 

Coachingstraject

 • Kennismakingsgesprek: Gratis en geheel vrijblijvend
 • 6 sessies van +- 2 uur
 • Inclusief tussentijds evaluatiegesprek en een eindgesprek
 • Inclusief fotoafdruk op groot formaat
  Particulier: €850,-
  Zakelijk: €1250,-
  (excl. 21% BTW)

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief reiskosten á €0,19 p/km. Wanneer mijn aanwezigheid wordt gevraagd bij bijvoorbeeld een overleg met je werkgever, op school of elders, worden daar de kosten van een sessie voor in rekening gebracht. Tijdens de sessies en trajecten gelden de algemene voorwaarden. Ik werk niet op therapeutische basis maar puur op eigen ervaring. Ik zal altijd mijn uiterste best doen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Fotografie en natuur bij burn-out klachten