fbpx
The Explorers ProgramAvontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

The Explorers Program

Boek binnen afzienbare tijd 100% meer resultaat met je foto's!

Een fotografie cursus waarin jouw behoefte centraal staat? De doelstelling is heel simpel: Het resultaat behalen wat jij voor ogen hebt. Je wil betere foto’s maken met je digitale camera zodat jij al je waardevolle momenten nog beter kan vastleggen. Leren kijken als een echte fotograaf met een minimale tijdsinvestering. Op een praktische manier ontdekken en uitvinden welke perspectieven voor jou werken.  

Sinds de komst van de digitale camera is fotografie voor iedereen toegankelijk geworden. Daarom hebben wij een uniek 1 op 1 programma ontwikkeld dat jou leert kijken als een professionele fotograaf. Je krijgt inzicht in de verschillende standpunten en je leert werken met scherptediepte. Je wordt ermee op uit genomen zodat je de geleerde theorie direct in de praktijk kan gaan proberen. Door deze dynamische insteek ga jij 100% betere foto’s maken en nog meer plezier beleven aan fotografie. Daarnaast krijg je nu tijdelijk een portfolio review zodat jij straks nog beter weet waar je op moet letten om het optimale uit je foto’s te halen.

Boek vandaag nog het Explorers Program en laat nooit meer een fotogeniek moment onbenut. Heb een leven lang plezier in fotografie voor slechts €269,00 voor het volledige programma.

Een krachtige 1 op 1 fotografie cursus dat zorgt voor meer resultaat en nóg betere foto's

Dit programma is speciaal ontworpen voor beginnende fotografen die het zat zijn om op de automatische stand te fotograferen en graag meer willen halen uit hun dure camera en nooit meer een moment onbenut willen laten

Wat ga je ontdekken tijdens het Explorers Program

Je camera begrijpen

Jij krijgt volledige controle over je camera en niet andersom.

Meer resultaat

Doordat je op een andere manier leert kijken haal jij het maximale resultaat uit jouw foto’s.

Geen technische praat

Door een praktische en simpele uitleg boek jij snel vooruitgang.

Overzichtelijk werkboek

Je krijgt van ons een overzichtelijk werkboek dat je makkelijk meeneemt tijdens één van je tochten.

Portfolio review

Je krijgt de kans je foto’s te uploaden om waardevolle tips en tricks te krijgen.

Persoonlijke begeleiding

Een privé workshop volledig ingericht op wat voor jou belangrijk is. Dit leert wel zo makkelijk.

Hoe kun je je inschrijven

Het idee is simpel. Je meldt je aan voor deze fotografie cursus doormiddel van het aanmeldingsformulier. Hierin kun je kiezen in welk gebied je de cursus wilt volgen. Zoals je van ons gewend bent maken we tijdens de fotografie cursus een mooie wandeling. Zodra je aanmelding en betaling bij ons binnen zijn nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Op die manier kunnen we een datum en tijdstip prikken die voor ons allebei het beste uitkomt. De fotografie cursus neemt ongeveer 4 uur in beslag afhankelijk van de route die we lopen. De afstand van de wandeling varieert maar is ongeveer 5 á 7 kilometer.

Uiteraard hebben we de mooiste gebieden in Drenthe voor je uitgezocht. Welke gebieden dat zijn lees je hieronder. Hier is voldoende ruimte om te oefenenen in een gevarieerd landschap. Tijdens de wandeling krijg je van ons alle informatie die jij nodig hebt om beter te leren fotograferen met je digitale camera. Doordat we buiten zijn heb je direct de mogelijkheid om het geleerde uit te proberen. Omdat de fotografie cursus in een 1 op 1 setting is heb je hier alle tijd voor en kunnen we je direct ondersteunen. Zo kun je dus nog sneller leren! O ja, wij zorgen voor wat lekkers en een kop koffie onderweg.

1. Schrijf je in

Druk op de aanmeld knop, voer je gegevens in en pak vast je cameratas! We gaan starten zodra stap 2 voltooid is.

2. Betalen

Betaal nu tijdelijk €269,00 voor de volledige 1 op 1 workshop die perfect aansluit op jouw behoefte!

3. Afspraak maken

Zodra je betaling binnen is nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de fotografie cursus te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de cursus bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Het probleem

Mensen die beginnen met fotograferen lopen vaak tegen een hoop dingen aan.

  • Je hebt een dure camera aangeschaft met het idee om veel foto’s te gaan maken. De realiteit wijst uit dat de camera vaker in de kast ligt dan dat hij gebruikt wordt om dat het toch ingewikkelder is dan het lijkt.
  • Je hebt het fotograferen met een digitale camera opgepakt maar je schiet toch vaak op de automatische stand. Alle andere knoppen zijn nog te ingewikkeld.
  • Waar staan alle dingen zoals ISO400, 1/100 sec. en F/2.8 voor? Hoe kan ik dit instellen en wat voor effect heeft dit.
  • Elke keer als je foto’s maakt lukt het maar niet om dat plaatje te krijgen dat jij voor ogen hebt. Je bent constant afhankelijk van dat ene “Lucky Shot”.
  • Je foto’s zijn vaak onscherp. Het scherpstellen lukt niet goed en de camera stelt steeds op het foute punt scherp.

De kans is groot dat jij één van bovenstaande punten herkent. Misschien worstel je zelfs wel met meerdere punten. Wat nou als wij je vertellen dat ook jij je dit allemaal eigen kan maken? Met de kennis die je nu hebt en de wil om dit aan te pakken hoef jij straks ook nooit meer een waardevol moment onbenut te laten.

Hike & Click
Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

De oplossing

Omdat wij heel goed weten dat Rome niet in één dag is gebouwd hebben we een toegankelijk en laagdrempelig programma ontwikkeld dat er voor zorgt dat jij met weinig inspanning grote stappen kan gaan zetten. We gaan bezig met het leggen van de fundering voor jouw fotografie avontuur. Uiteindelijk is het deze basis die er voor zorgt dat jij plezier aan fotografie gaat beleven.

Door het toepassen van een “Leren door te doen” methode gaan we op een actieve manier met jou aan de slag. Het biedt jou de kans alle theorie direct te uit te proberen. Heel veel fouten te maken en te ontdekken waarom het niet werkt. Zo kun je zelf op een gegeven moment de verschillende foto’s naast elkaar gaan leggen. Je leert waarom bepaalde dingen niet werken en andere juist wel.

Fotografie hoeft niet zo moeilijk te zijn en grote investeringen zijn ook niet nodig om toch tot goede resultaten te komen. Snel leren, buiten in de natuur, in contact met jezelf en het onderwerp dat je fotografeert.

Wat andere mensen vonden

Fotografie en natuur als middel om persoonlijk te groeien

“Een superochtend gehad samen met Matthijs met het Explorer’s Program van Hike & Click. Als je van buiten zijn houd, je camera op een relaxte manier (beter) wilt leren kennen en schitterende foto’s wilt kunnen maken dan ben je bij Hike & Click aan het juiste adres! Heldere en duidelijke uitleg over alle onderwerpen en gewoon direct lekker aan de slag in een prachtige omgeving. Een dikke aanrader en als ik weer iets wil op het gebied van natuur/outdoorfotografie dan zal dat zeker bij Hike & Click zijn.”

Chris

“Een erg leuke en leerzame begin cursus met een mooie wandeling gedaan. Het doel was om meer uit de camera te halen dan alleen op de ‘auto’ modus te fotograferen. Dit doel is zeker behaald! De inhoud van de cursus gaat alles bij langs wat je in de basis nodig hebt en je kan de cursus inhoud zelf ook bepalen door vragen te stellen. Een cursus om aan te bevelen dus!

Lisanne

De gebieden waar The Explorers Program plaats vind

Nationaal Park Drentsche Aa

Tijdens een mooie wandeling door het beekdal van de Drentsche Aa begeef je je in een oeroud landschap. Dit landschap is gevormd in de ijstijd en werd uitgeslepen door een gletsjer. Wist je dat de Drentsche Aa pas de Drentsche Aa heet zodra het de grens met Groningen passeert. Tot dan wordt het diep genoemd naar het dorp waar het langs stroomt bijvoorbeeld het Oudemolense diep.
Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Dwingelderveld staat bekend vanwege de grote, stille heide. Het middelste deel van het park is zelfs het grootste aaneengesloten natte heidegebied dat nog over is in West Europa. Omringd door bossen en heide, schapen, koeien en Schotse Hooglanders wanen we ons in een overweldigend landschap dat zich uitstekend leent om beter te leren fotograferen.
1 daagse fotografie cursus Drenthe

Nationaal Park Drents- Friese Wold

Tijdens een vroege vogel wandeling wanen we ons in het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Hier vind je onder andere het Aekingerzand. Dit uitgestrekte stuifzandgebied wordt ook wel de Kale Duinen genoemd. Deze omgeving leent zich uitstekend voor landschapsfotografie en biedt een scala aan mogelijkheden. Van stuifduinen tot uitgestrekt heide gebied. Voor ieder wat wils!
workshop landschapsfotografie friesland

Mijn persoonlijke verhaal

workshop landschapsfotografie friesland
“Mijn naam is Matthijs Smilde en ik weet nog goed dat ik op Schiermonnikoog voor het eerst een spiegelreflexcamera in mijn handen gedrukt kreeg van mijn schoonvader. Ik ben gelijk op de fiets gesprongen en gaan fotograferen. Alles wat ik zag was interessant. Eenmaal thuis heb ik gelijk zelf een camera aangeschaft want er ging een wereld voor mij open. Eentje die ik nog niet eerder had ervaren.

Enkele jaren later was fotografie voor mij nog steeds erg belangrijk. Alleen nu gebruikte ik het niet om al het moois vast te leggen maar vooral om mijn persoonlijke verhaal in beeld te zetten. Privé ging ik door een zware periode met twee zieke ouders. Thuiszittend met een zware burn-out. Fotografie was hetgeen dat mij op de been hield. Ik kon mijn verdriet en emoties kwijt in de beelden die ik maakte. Op deze manier kon ik het loslaten en hier objectiever naar gaan kijken. In die tijd ben ik gaan samenwerken met een agency die het mogelijk maakte dat mijn beelden de wereld over gingen. Publicaties in verschillende magazines en exposities her en der voelden als een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist. Fotografie werkt. Nu enkele jaren later wil ik jou ook de kans bieden om dit krachtige medium in te zetten. Erop uit te trekken en soms even stil te zitten voordat je het beeld maakt. Nog belangrijker, de verbinding met jezelf en met de natuur vinden. Het gevoel van vrijheid ervaren. Want dat is wat fotografie doet…”

www.matthijssmilde.nl