Ontdek Parc des Hautes Fagnes in België...

Tijdens deze 4 daagse fotoreis gaan we richting Nationaal park de Hoge Venen in België. Vlak bij Malmedy ligt een uitgestrekt natuurgebied waar je als fotograaf je hart kan ophalen. Dichte bossen, beekjes en uitgestrekte veengronden wisselen elkaar af in een prachtige gebied. Het beloofd een actieve fotografie workshop te worden waarbij ingespeeld wordt op de behoefte van de deelnemers. Lekkere en mooie wandeltochten boordevol mooie foto spots. Vroeg opstaan om het mooiste licht te vangen en in de avond onder het genot van een drankje de foto’s bewerken.

In deze korte maar intensieve fotoreis zullen we actief bezig zijn en wandelen afwisselen met comfort. We verblijven in een huis dat van alle gemakken voorzien is. Zo kun je je benen wat rust gunnen en even lekker ontspannen. Uiteraard staat deze workshop wel volledig in het teken van fotografie en doordat we met een kleine groep zijn is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We zullen voortdurend inspelen op de wensen en behoefte die er zijn. Jouw leerproces staat voorop! Dompel je onder in een weekend vol creativiteit en ga mee ontdekken..!

Wat ga ik leren?

Pak je tas en ga 4 dagen lang mee buiten zijn, wandelen en vooral heel veel fotograferen. Deze fotoreis is voor iedereen geschikt die de basis al onder de knie heeft. De rode draad tijdens deze reis is dat we bezig gaan met het maken van een serie. Storytelling, kleurgebruik, beeldhoeken en nog veel meer komt aan bod tijdens deze reis. Tijdens mooie uitgekiende tochten is er alle tijd en ruimte om bezig te zijn met het maken van de beelden voor  jou serie. Doordat we in een comfortabel huis zitten kunnen we in de avond verder met de nabewerking hier van.

Er is in deze fotoreis ruimte voor maximaal 5 deelnemers. Op deze manier kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven. We gaan een actief weekend beleven waarin we je leren hoe je een pakkende serie foto’s maakt. Daarnaast bieden we je verdere ondersteuning in het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, een korte refresh
  • Welke perspectieven zet ik in voor een pakkende compositie
  • Long exposure, lange sluitertijden fotografie
  • Filter gebruik, wij zorgen voor filters die je het hele weekend mag gebruiken
  • Storytelling, het verhaal van begin tot eind
  • Ondersteuning in de nabewerking (Photoshop & Lightroom)

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Het programma?

We hebben een globaal programma opgesteld voor je. Natuurlijk kan hier nog het een en ander in wijzigen. We proberen tijdens onze reizen zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van onze deelnemers. Daarom zetten we ons niet vast in het programma. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn.

Dag 1:
Aankomst rond 15:00 in het huisje. Eerst maar eens goed kennis maken met elkaar en de spullen op onze kamers droppen. Lekker bakje koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens de schoenen aan en een eerste wandeling maken in deze prachtige omgeving. De frisse boslucht opsnuiven en wellicht wat eerste plaatjes schieten.
Bij terugkomst in het huisje gaan we gezamenlijk het eten koken. Nadat we de buik vol hebben leggen we je de opdracht voor dit weekend voor en gaan we de eerste thema’s behandelen. Glaasje wijn erbij en onze hersenen nog even kraken. Niet te laat naar bed want de volgende ochtend zal het weer vroeg dag zijn.

Dag 2:
Vroeg uit de veren en snel een broodje in onze mik. Broodje mee voor onderweg en op naar een volle dag wandelen en fotograferen. Vandaag zal een lange wandeling worden van ongeveer 15 kilometer. Mocht dit voor iedereen nou te lang zijn dan kunnen we onze route natuurlijk inkorten. Tijdens deze mooie wandeling gaan we actief bezig met het maken van onze eerste beelden voor de serie. Als het goed is zijn we rond het eind van de middag weer terug en kunnen we onszelf weer lekker opwarmen bij het haardvuur. Daarna lekker eten en natuurlijk de foto’s checken. In de avond is er voldoende vrije ruimte om even te doen waar jij zin in hebt.

Dag 3:
Vandaag zoeken we een totaal ander landschap op namelijk de hoge venen. Deze uitgestrekte hoogvlakte staat garant voor mooie beelden en als we geluk hebben staan we met ons hoofd in de wolken. Mont Rigi leent zich perfect voor uitgestrekte vergezichten. Hier zullen we op verkenning gaan en verder werken aan onze serie. We gaan gezamenlijk kijken hoe we het middagdeel gaan invullen. Dit hangt mede af van welke foto’s er nog geschoten moeten worden voor de series. Uiteraard gaan we ook nu weer lekker eten en drinken met elkaar. In de avond alvast wat spulletjes pakken want de volgende ochtend dienen we om 10:00 uur het huis te verlaten.

Dag 4:
Laatste ochtend! Spullen pakken en in de auto mikken. Nog één keer de wandelschoenen aan. Camera mee en op naar de laatste locatie. Hier gaan we een korte wandeling maken langs de rivier, door een kleine kloof. We dagen onszelf nog één keer uit en schieten de laatste beelden die we nodig hebben. Rond 13:00 uur zijn we weer terug bij de auto’s en keren we allen huiswaarts… met een heel veel mooie herinneringen, fantastische foto’s en vooral een grijns op ons gezicht!

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 5 deelnemers

– vrijdag 16 t/m maandag 19 oktober 2020 //  nog 5 plekken vrij

Fotoreis Belgie | Parc des Hautes Fagnes

Kosten en data

Locatie: Parc National des Hautes Fagnes, België
Duur: 4 dagen
Startdatum: 16 October 2020
Einddatum: 19 October 2020
Kosten: € 995,00
Thema: Natuurfotografie
Level fotografie:
Niveau: Variabel met stevige wandelingen
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze workshop. Alle workshops en clinics worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze clinics onze Algemene Voorwaarden.
Data: 16-19 oktober 2020

Boek de trip

LET OP! Het huis beschikt over meerdere slaapkamers. Het kan voorkomen dat je met meerdere personen op 1 kamer slaapt. De kamer indeling zal bepaald worden op volgorde van reservering. 

Wat moet ik meenemen?

Het kan in zowel het voorjaar als het najaar in de Belgische Ardennen aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Het is dus belangrijk dat je qua kleding goed bent voorbereidt op onvoorspelbare weersituaties. Waterdichte, warme kleding is een must. Maak gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen. Daarnaast is waterdicht en stevig schoeisel een vereiste. Ook een (dag)rugzak mag niet ontbreken op je lijst.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Het liefst met een groothoeklens en een 35mm vastbrandpunt lens. Daarnaast is een statief een must. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de avond en in de nacht steady foto’s kan maken. Een laptop met Photoshop is aan te raden zodat we ons verder kunnen verdiepen in het nabewerken van onze foto’s.

Je krijgt sowieso van ons ruim voor vertrek nog een paklijst waarin alles staat wat voor belang is van deze reis.

Wat is er inbegrepen?

– 4 dagen fotografische begeleiding (licht, compositie, storytelling & nabewerking)
– Ontbijt, lunch & avondeten (wat we gezamenlijk gaan bereiden)
– 3 nachten in een comfortabel huis aan de rand van het natuurgebied
– Vervoer ter plaatse inclusief brandstof

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
– Reis- en annuleringsverzekering

Wat andere mensen vonden

“In oktober mee geweest met de fotoreis naar België en geen seconde spijt van gehad. Ondanks de regen hebben we heerlijk buiten gehiked en ben ik met prachtige foto’s thuis gekomen. Het was een leerzame reis waarin je écht leert kijken, meer dan dat je ‘normaal’ zou doen. Ook was er ruimte voor diepgang om meer verhaal in je foto’s te stoppen. Ik raad Hike & Click zeker aan als je van buiten zijn & fotograferen houd!”

Joyce
Fotoreis - Parc des Hautes Fagnes - België

Wie geeft de workshop?

Hike & Click | Workshop Landschapsfotografie | Matthijs Smilde

Matthijs Smilde

Hoi! Ik ben sinds een aantal jaren professioneel fotograaf. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Graag neem ik met jullie op pad om deze oneindige wereld van fotografie te ontdekken!
Fotoreis Belgie | Parc des Hautes Fagnes