Een fotografie avontuur in Noorwegen...

Altijd al een keer onder de sterren in de ongerepte natuur van Noorwegen willen slapen? s’Ochtend wakker worden, je bivakzak of tentje open ritsen en met de geur van een vers bakje koffie een uitzicht hebben waar je alleen maar van kan dromen? Wil jij je fotografie skills opvijzelen of ben jij al een geoefend kunstenaar? Hou jij er van om uitdagende trails te hiken en ben jij er niet vies van een fysieke inspanning te moeten leveren?

In deze fotoreis zoeken we het Folgefonna National Park met zijn gigantische gletsjer op evenals de Hardangervidda. We gaan op zoek naar het mooiste licht en de vetste locaties. Het wordt een avontuurlijke fotoreis waarin beleving voorop staat. De groep is klein waardoor individuele begeleiding gegarandeerd is. Je krijgt de mogelijkheid om dit fantastische gebied te leren kennen en naar hartelust er op los te fotograferen.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Na een bezoek aan de gletsjer een uitzicht over het meer waar we kamperen.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Een magisch tafereel, zo groot en zo immens. Van dichtbij ervaar je pas echt hoe klein je eigenlijk bent.

Hike & Click

Soms heb je iets of iemand nodig om de werkelijke grote zichtbaar te maken in een foto.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Ook op weg richting de gletsjer voldoende ruimte om mooie foto’s te schieten.

Details

– Data: 23 – 28 september
– Kosten: €1699,-
– Beschikbaarheid: 4 plekken

Wat is er inbegrepen?

– 6 dagen fotografische begeleiding (licht, compositie, storytelling & nabewerking)
– Alle maaltijden
– Het gebruik van een tent en/of bivakzak gedurende de trip
– Vervoer ter plaatse inclusief brandstof
– Drie nachten accommodatie (gedeelde kamers, afhankelijk van de locatie), twee nachten kamperen

Wat is er niet inbegrepen?

– Reis van en naar de bestemming
– Persoonlijke uitgaven
– Reis- en annuleringsverzekering
Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Overige informatie

VOOR WIE?

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en avontuur! Of je nu een beginner bent, of juist meer ervaren. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

DE GROEP?

  • Doordat het een kleine groep is van maximaal 4 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht. Er  is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht je ervaring met fotografie en hiken. De focus ligt op het maximaal beleven en het ultiem genieten van deze omgeving. Fotografie is een middel om je ervaring nog meer diepgang te geven. Voor aanvang van de reis bespreken we je wensen ten aanzien van de hike en fotografie. Hierdoor kunnen we je nog beter begeleiden.

DE RISICO’S?

  • Deelname aan onze reizen is geheel op eigen risico. Natuurlijk staat veiligheid voorop en zullen we er voor waken dat we niet in gevaarlijke situaties belanden. Hike & Click, haar fotografen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de reis worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij. We zullen regelmatig gaan hiken en we moeten soms over oneffen terrein aangezien er niet altijd bestaande routes zijn. Enigszins fit zijn is dus wel prettig! Daarnaast is het belangrijk om de juiste kampeerspullen mee te nemen. Hiervan krijg je een paklijst voor vertrek.

HET PROGRAMMA?

  • Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Gezamenlijk kijken we dan hoe we verder invulling kunnen geven aan de wensen die er zijn.

WAT MOET IK MEENEMEN?

  • In september kan het in Noorwegen al aardig fris zijn, met name in de nacht. Zorg dus dat je een warme slaapzak meeneemt. Eventueel met binnenhoes, dit zorgt voor comfortabele nachten tijdens het kamperen. Daarnaast is het belangrijk dat je qua kleding goed bent voorbereidt op onvoorspelbare weersituaties. Waterdichte, warme kleding is een must. Maak gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.
  • Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Het liefst met een groothoeklens en een 35mm vastbrandpunt lens. Daarnaast is een statief een must. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de avond en in de nacht steady foto’s kan maken.
Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Op zoek naar het mooiste licht op de top van de Melderskin.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

De klassieke rode huizen in Scandinavië.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Fascinerende landschappen in de mist zorgen voor de perfecte sfeer.

Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Alledaagse taferelen kunnen verrassend zijn in deze tijd van het jaar.

Hike & Click | Workshop Landschapsfotografie | Matthijs Smilde

Wie geeft de workshop?

Mijn naam is Matthijs en ik ben sinds een aantal jaren professioneel fotograaf. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Dit doe ik voor bedrijven, organisaties en particulieren.

www.matthijssmilde.nl

Kosten en data

Locatie: Folgefonna Nasjonal Park, Noorwegen
Duur: 6 dagen
Startdatum: 23 September 2019
Einddatum: 28 September 2019
Kosten: € 1.699,00
Thema: Ontdek Noorwegen
Level fotografie:
Niveau: Variabel met stevige wandelingen
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin een 1e aanbetalings-factuur van 30% op het totaalbedrag. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Op dat moment ontvang je van ons alle informatie die voor jouw van belang is deze week plus de factuur voor het restbedrag. Alle trips worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze trips onze Algemene Voorwaarden.
Data: 23 - 28 september 2019

Boek de trip