Fotoreis | Noorwegen - Folgefonna

Wie zijn wij

“De hang naar avontuur, het verleggen van grenzen...“

Hike & Click is ontstaan vanuit passie voor fotografie, reizen en een drang naar avontuur en buiten zijn. Er op uit willen trekken en beleven. s’Nachts wakker liggen van de kou maar alles weer vergeten zijn zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. De mogelijkheid dit te delen en/of te vereeuwigen door middel van fotografie. Contact met mens en natuur. Slechte grappen bij een kampvuur. De dag afsluiten met een lekkere whiskey… ontbijten met een droge cracker. Vers gletsjer-water drinken, een rust moment pakken boven op een berg. Wachten op die ultieme zonsondergang, in het donker je bivak opbouwen… Maximaal fotograferen en beleven.

Allemaal dingen waar wij heel erg blij van worden. De gemeenschappelijke deler is dus ook; passie voor outdoor en fotografie. Met Hike & Click willen wij fotografie en buiten-beleving toegankelijk maken voor iedereen…

Meet the team

Wie zijn wij | Matthijs Smilderkshop | Basisfotografie

Matthijs Smilde

Fotograaf en oprichter Hike & Click

Ik hou van jongs af aan al van verhalen; van mythes en legendes tot echte verhalen van echte mensen en plekken.

Met fotografie heb ik mijn manier gevonden om die verhalen te kunnen vertellen. Want dat ene beeld kan meer zeggen dan 1000 woorden. Mijn werken hangen bij particulieren thuis, maar worden ook internationaal tentoongesteld in galerijen over de hele wereld. Daarnaast fotografeer ik voor bedrijven, organisaties en zorginstellingen. Naast mijn passie voor fotografie ben ik op zoek naar avontuur. Binnen de buitensport vind ik voor mijzelf steeds nieuwe uitdagingen en zoek ik mijn grenzen op. Met Hike & Click kan ik het beste van twee werelden combineren…. 

Binie

Robin “Binie” Olinga

Fotograaf & Cameraman

Al van jongs af aan probeer ik dingen op mijn eigen manier te doen.

Met een passie voor de natuur en opleidingen tot cameraman en grafisch vormgever op zak doe ik nu alles waar ik zin in heb. Zo ook op pad met Hike & Click. Ik geniet ontzettend van de natuur en hou van bewegen, als ik hier dan ook nog foto’s bij kan maken is het voor mij compleet. Ik neem je graag mee op avontuur in deze (belevings)wereld.

Workshop | Photoshop & Lightroom

Roderique “Dracorubio” Arisiaman

Fotograaf & Photoshop Wizzard

Ik ben een beeldmaker en verhalenverteller in hart & nieren, in welke discipline dan ook.

Mijn werk varieert van fotografie, photoshop manipulaties en illustraties tot aan keramiek, beeldhouwen en schilderen. Ik haal mijn inspiratie uit onder andere boeken, films en muziek. Mijn beelden zijn altijd bewerkt om een verhaal te vertellen en om een emotie uit te lokken. Sinds 2012 wordt ik vertegenwoordigd door Draumlist Agency. Door samen met Hike & Click workshops te organiseren hoop ik mijn kennis en jaren lange ervaring met Photoshop en Lightroom over te brengen op andere enthousiaste beeldmakers. Neem voor mijn portfolio een kijkje op mijn website.

hike-click-logo-seperator
Wie zijn wij | Hugo Okx

Hugo Okx

Gids / Begeleider

Geboren in Den Haag. Na mijn opleiding Outdoor Activities ben ik direct het werkveld ingedoken. Van buitensport evenementen voor kinderen uit de randstad tot het gidsen van bijzondere doelgroepen in het buitenland.

Buiten is goed voor iedereen! Met mijn passie voor natuur en avontuur daag ik mensen uit hun grenzen op te zoeken en te verleggen. Ook ben ik goed in het creëren van comfort op momenten en plekken waar dit niet voor de hand ligt. De grens over! Want zekerheid is voor de twijfelaars…

Wie zijn wij | Erik Haringsma

Erik Haringsma

Gids / Begeleider

Ik ben opgegroeid met de watersport in Friesland. Tijdens mijn opleiding CIOS heb ik gekozen voor het uitstroomprofiel buitensport in Heerenveen om vervolgens verder te gaan met de ALO in Groningen.

Afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd als gids voor verschillende outdoor sporten. Binnen Hike & Click zal ik werkzaam zijn als outdoor-coach wat inhoudt dat ik mede verantwoordelijk ben voor het programma. Ik zal mij vooral veel met de activiteiten bezig houden en het coachen van de deelnemers in hun proces.

Melvin Jonker

Melvin Jonker

Fotograaf

In Groningen maakte ik mijn eerste foto en raakte ik voorzichtig vertrouwd met het perspectief dat fotografie kan geven

Van hobby naar passie, van passie naar een kleine “obsessie”. Landschapsfotografie zit in mijn genen. Fotografie is een vorm van kunst en ik streef er naar om de wereld op haar mooist te laten zien. Al mijn foto’s geven een persoonlijke interpretatie van de realiteit weer. Dit is pas geslaagd als alle elementen waar ik naar op zoek ben samenkomen. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met andere enthousiaste fotografie liefhebbers.

Partners

 
NM_LOGO_RGB

Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. We maken ons sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Want we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. Natuurmonumenten vraagt alle Nederlanders om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen.

www.natuurmonumenten.nl

Maallust

Veenhuizen: Maatschappij van Weldadigheid, Hollands Siberië, gevangenisdorp. Betreed een plek waar de rijke geschiedenis van het beroemde dorp nog voelbaar is. Waar het authentieke Maallust speciaalbier zijn oorsprong vond en de oude graanmaalderij haar bijzondere verhalen brouwt. Neem plaats tussen de koperen ketels en geniet in het sfeervolle Proeflokaal van vers bier, een stevige lunch en overheerlijke lekkernijen. Ervaar Maallust!

www.maallust.nl

Disnet Distributors

Disnet Distributors verzorgd de distributie en import van meer dan 25 video- en fotografiemerken. Mocht je op zoek zijn naar interessante producten voor uw winkel of webshop dan hebben we meer dan 6000 verschillende accessoires en apparaten direct uit voorraad leverbaar. Ook voor maatoplossingen, met een persoonlijke aanpak, bent u bij ons op het juiste adres!

www.disnet.nl

hike-click-logo-seperator
logo-b2b-adventure

B2B Adventure is een buitensport bedrijf met een geheel eigen karakter op het gebied van outdoor en training & coaching. Door een unieke mix van trainers, coaches en instructeurs is B2B Adventure in staat om meer kwaliteit te bieden omdat we zien, begrijpen en durven. Wij onderscheiden ons door door een brede algemene kennis van- en grote ervaring met bijna elke doelgroep.

www.b2b-adventure.nl

Phonographer ZW 4000px

De camera die je altijd bij je hebt, Smartphone fotografie!
Hike & Click is trotse partner van Phonographer, hét magazine voor smartphone fotografie

www.phonographer.nl