fbpx

Volop in de natuur...

Ga met ons mee dit prachtige stuifduinlandschap ontdekken. Wij zullen jouw leren hoe jij betere foto’s kan gaan maken in een actieve basis workshop landschapsfotografie. Tijdens een wandeling door de Kale Duinen zullen we je verschillende basistechnieken leren met betrekking tot landschapsfotografie. We zullen onder ander inzoomen op compositiebepaling en we bieden je de mogelijkheid om te testen met verschillende filters van het merk Cokin.

Tijdens deze ochtend workshop landschapsfotografie wanen we ons in het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Hier vind je onder andere het Aekingerzand. Dit uitgestrekte stuifzandgebied wordt ook wel de Kale Duinen genoemd. Deze omgeving leent zich uitstekend voor landschapsfotografie en biedt een scala aan mogelijkheden. Van stuifduinen tot uitgestrekt heide gebied. Voor ieder wat wils! Je gaat gegarandeerd met mooie foto’s naar huis! Het Aekingerzand ligt net even buiten Appelscha, in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland
Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Wat ga ik leren?

Hou jij van buiten zijn, lekker wandelen en wil je graag beter leren fotograferen? Wil jij je camera beter leren begrijpen en meer leren over landschapsfotografie? Wij richten ons in deze workshop met name op de beginnende fotograaf. Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve cursusdag beleven waarin we de basis van landschapsfotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Uiteraard hopen we op een mooie zonsopgang en goede weercondities. We zullen verzamelen op een afgesproken locatie in de omgeving van Appelscha van waaruit we gaan wandelen. Aan het einde van de workshop zullen we weer terug komen op deze plek. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken.

Doordat er continu gelegenheid is voor het stellen van vragen, is het mogelijk om vooruitgang te maken op wat voor jou belangrijk is.

We gaan met een kleine groep van maximaal 7 deelnemers op pad. Op deze manier kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen wandeling. Denk hierbij aan het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, een korte refresh
  • Compositiebepaling, hoe maak ik een pakkende foto
  • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
  • Filters, welke filters heb je en hoe gebruik ik deze
  • Spanning, hoe maak ik een foto spannend, wat kan ik inzetten

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

In de ochtend kan het nog redelijk fris zijn. Ook bestaat er een kans dat er een buitje valt. Zorg dus voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Een groothoek objectief is voor landschapsfotografie wel een must. Daarnaast heb je een statief nodig. Op deze manier kun je onder donkere omstandigheden toch nog goed foto’s maken. Mocht je graag mee willen doen maar je hebt nog geen camera dan is het altijd mogelijk een camera van ons te lenen.

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

Nieuwe data worden binnenkort bekent gemaakt

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Hoe kun je je inschrijven

Het idee is simpel. Je meldt je aan doormiddel van het boekingsformulier. Hierin kun je kiezen op welke datum je deze 1 daagse fotografie cursus in Friesland wilt volgen. Zoals je van ons gewend bent maken we tijdens de cursus een mooie wandeling. Zodra je aanmelding en betaling bij ons binnen zijn krijg je van ons direct de informatie toegestuurd die voor de cursus van belang zijn. Deze 1 daagse fotografie cursus neemt ongeveer 4 uur in beslag afhankelijk van de route die we lopen. De afstand van de wandeling varieert maar is ongeveer 5 á 7 kilometer.

Uiteraard hebben één van de mooiste gebieden in Friesland voor je uitgezocht namelijk het Nationaal Park Drents- Friese Wold. Tijdens de wandeling krijg je van ons alle informatie die jij nodig hebt om beter te leren fotograferen met je digitale camera. Doordat we buiten zijn heb je direct de mogelijkheid om het geleerde uit te proberen. Zo kun je dus nog sneller leren! O ja, wij zorgen voor wat lekkers en een kop koffie onderweg.

1. Schrijf je in

Vul onderstaand formulier in. We gaan starten zodra stap 2 voltooid is.

2. Betalen

Betaal eenmalig €90,00 per persoon voor de workshop basisfotografie.

3. Pak je spullen!

Zodra je betaling binnen is krijg je van ons direct de informatie toegestuurd.

Reserveren

Een 1 daagse basis fotografie workshop in Frieslands mooiste natuurpark. 
Eenmalige betaling van €90,00 per persoon voor de volledige cursus.

Leer beter fotograferen met je digitale camera zodat je jouw waardevolle momenten nog beter kan vastleggen.

  • Een cursus waarin jij leert de basis van je camera te beheersen.
  • Een handig en overzichtelijk werkboekje.
  • Jij krijgt de volledige controle over je camera.
  • Natuurlijk met een kopje koffie en wat lekkers.

Boek vandaag nog voor €90,00 inclusief BTW per persoon en heb een leven lang meer plezier in fotografie.

Als je ergens vragen over hebt of je hebt hulp nodig met je aanmelding stuur dan gerust een mailtje naar info@hikenclick.com. We zijn je graag van dienst.

 

Door te betalen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Zodra we je betaling binnen hebben krijg je van ons de informatie toegestuurd die voor deze workshop van belang is.

Een eenmalige betaling van € -
LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag met Hike & Click op pad geweest op een mooie locatie (Drentsche AA). De begeleidende fotografen speelden goed in op de verschillende niveau’s van de deelnemers. Tijdens de prachtige wandeling was er genoeg tijd voor wat theorie plus persoonlijk advies. Aanrader!”

Hans

“Ik heb de basiscursus fotografie gevolgd bij Hike & Click. Heerlijk op pad in het gebied van de Drentse Aa. Onderweg veel tips gekregen van Matthijs en Robin, die zo aardig was me zijn camera te lenen om het een en ander uit te proberen. Verder vooral mijn eigen camera beter leren kennen door het advies tijdens het fotograferen. Dit werkt voor mij, geen theorie maar aan de slag en leren door te doen in een inspirerende omgeving. En ik was supertrots op het resultaat (mooie foto’s). Voor mij aanleiding om de camera vaker te pakken zonder terug te vallen op de automatische stand!”

Jolanda
De 5 elementen voor meer fotoplezier

Wie geeft de workshop?

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Matthijs Smilde

Hoi! Ik ben sinds een aantal jaren professioneel fotograaf. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Graag neem ik met jullie op pad om deze oneindige wereld van fotografie te ontdekken!