fbpx

Een actieve en leerzame fotografie workshop...

Wil jij graag meer uit je camera halen dan alleen de automatische stand? Wil jij het prachtige Drentse landschap ontdekken? Vlak bij Assen en niet ver van Groningen zullen wij jouw leren hoe jij betere foto’s kan gaan maken in een actieve eendaagse cursus digitale fotografie. Tijdens een wandeling bij het Oudemolense diep zullen we je verschillende basistechnieken leren en je laten zien waar dingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan.

Hoe werkt je camera en wat houden al die knopjes in, waarom niet meer op de automatische stand? Je gaat het allemaal ontdekken in deze workshop basis fotografie.

Op een actieve manier gaan we de wereld van fotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak. Natuurlijk kom je zo’n actieve dag niet door zonder een kopje koffie en iets lekkers tussendoor. Hier zorgen wij voor! Het wordt een leuke leerzame dag waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven… Én je gaat gegarandeerd met meer kennis en mooie foto’s thuis komen.

Workshop Fotografie | Basis
Workshop Fotografie | Basis

Wat ga ik leren?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn en met name gericht op de beginnende fotograaf. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

Doordat het een kleine groep is van maximaal 7 deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht ongeacht je ervaring met fotografie. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Denk hierbij aan het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, wat houdt dit in en hoe werk ik daar mee
  • Diafragma, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • Sluitertijd, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • ISO-waarde, wat doet dit met mijn foto en wanneer verander ik deze
  • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
  • Witbalans bepalen
  • Welke perspectieven zijn er en hoe bepaal ik mijn compositie

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

– Zaterdag 30 mei 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zondag 14 juni 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zondag 28 juni 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Vrijdag 17 juli 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Donderdag 30 juli 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Vrijdag 14 augustus 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij

Workshop Fotografie | Basis

Kosten en data

Locatie: Nederland | NP Drentsche Aa, Oudemolen
Duur: 09:30 tot 14:00 uur
Startdatum: 30 May 2020
Kosten: € 90,00
Thema: Basisfotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je van ons een email met de informatie en een separate mail met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Alle workshops worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze workshops onze Algemene Voorwaarden. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Ontvang je van ons geen email, check dan even je spambox.
Data: 30 mei 2020, 14 juni 2020, 28 juni 2020, 17 juli 2020, 30 juli 2020, 14 augustus 2020

Boek de workshop

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag een heerlijke wandeling gemaakt onder begeleiding van Hike & Click om meer uit de camera te halen dan de ‘auto’-modus.. De dag was goed georganiseerd, de begeleiding was goed en spontaan en je hebt zelf invloed op de cursusinhoud doordat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Jordy

“Vandaag erg leuke fotoworkshop gehad, goede kundige begeleiding en mooie wandeling met zeer veel fotowaardige momenten. Veel geleerd en met mooie foto’s thuisgekomen. Zeker aan te bevelen voor zowel de beginner als de gevorderde fotograaf.”

Ingeborg
The Explorers Program

Wie geeft de workshop?

Binie

Robin 'Binie' Olinga

Met een passie voor de natuur en opleidingen tot cameraman en grafisch vormgever op zak doe ik nu alles waar ik zin in heb. Zo ook op pad met Hike & Click. Ik geniet ontzettend van de natuur en hou van bewegen, als ik hier dan ook nog foto’s bij kan maken is het voor mij compleet. Ik neem je graag mee op avontuur in deze (belevings)wereld.