fbpx

Covid-19 proof workshops

 

Vanwege het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt de workshops en programma’s aan te passen. Dit proberen wij op zo’n manier te doen dat we niet hoeven in te leveren op de kwaliteit van onze activiteiten. Het is een unieke situatie waar we met z’n allen in zitten, bij ons staan veiligheid en gezondheid voorop. Wij willen en zullen de richtlijnen van het RIVM zo goed mogelijk opvolgen. Neem daarom alsjeblieft zelf een mondkapje mee. Dit voor de veiligheid van jezelf, de andere deelnemers en ons. Wij zorgen voor desinfecterende handgel.

Mocht je gereserveerd hebben en blijken dat je op de dag van de workshop klachten hebt dan verzoeken we je thuis te blijven. Je kan dan op een andere datum alsnog aansluiten om de workshop te volgen.

Wij gaan er van uit dat je hier begrip voor hebt. Voor nu, wees lief voor elkaar en ga binnenkort mee op pad!

Wij leren jou je camera beter begrijpen!

Wil jij graag meer uit je camera halen dan alleen de automatische stand? Wil jij het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa ontdekken? Vlak bij Assen en niet ver van Groningen leren wij jou hoe jij betere foto’s kan gaan maken in een actieve 1 daagse fotografie cursus in het hart van Drenthe. Tijdens een wandeling bij het Oudemolense diep zullen we je verschillende basistechnieken leren en je laten zien waar dingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarde voor staan.

Hoe werkt je camera en wat houden al die knopjes in, waarom niet meer op de automatische stand? Je gaat het allemaal ontdekken in deze workshop basis fotografie.

Op een actieve manier gaan we de wereld van fotografie ontdekken. Lekker er op uit in de natuur met onze camera op zak. Natuurlijk kom je zo’n actieve dag niet door zonder een kopje koffie en iets lekkers tussendoor. Hier zorgen wij voor! Het wordt een leuke leerzame dag waar je hopelijk in de toekomst nog een hoop plezier aan zal beleven… Én je gaat gegarandeerd met meer kennis en mooie foto’s thuis komen.

Hike & Click | Fotografie Workshops
Hike & Click | Fotografie Workshops

Wat ga ik leren?

Deze 1 daagse fotografie cursus in Drenthe is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en buiten zijn en met name gericht op de beginnende fotograaf. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier vooruitgang kan maken!

Doordat het een kleine groep is van maximaal 7 deelnemers is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht ongeacht je ervaring met fotografie. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen hike. Tijdens deze wandeling gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken. Denk hierbij aan het volgende:

 • Belichtingsdriehoek, wat houdt dit in en hoe werk ik daar mee
 • Diafragma, wat is dit en hoe stel ik dit in
 • Sluitertijd, wat is dit en hoe stel ik dit in
 • ISO-waarde, wat doet dit met mijn foto en wanneer verander ik deze
 • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
 • Witbalans bepalen
 • Welke perspectieven zijn er en hoe bepaal ik mijn compositie

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken.

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

– Zondag 25 oktober 2020 // 09:00 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij (reserve datum bij slecht weer: zondag 8 november)
– Zondag 29 november 2020 // 09:00 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij (reserve datum bij slecht weer: zondag 13 december)

1 daagse fotografie cursus Drenthe

Hoe kun je je inschrijven

Het idee is simpel. Je meldt je aan doormiddel van het boekingsformulier. Hierin kun je kiezen op welke datum je deze 1 daagse fotografie cursus in Drenthe wilt volgen. Zoals je van ons gewend bent maken we tijdens de cursus een mooie wandeling. Zodra je aanmelding en betaling bij ons binnen zijn krijg je van ons direct de informatie toegestuurd die voor de cursus van belang zijn. Deze 1 daagse fotografie cursus neemt ongeveer 4 uur in beslag afhankelijk van de route die we lopen. De afstand van de wandeling varieert maar is ongeveer 5 á 7 kilometer.

Uiteraard hebben één van de mooiste gebieden in Drenthe voor je uitgezocht namelijk het Nationaal Park Drentsche Aa. Tijdens de wandeling krijg je van ons alle informatie die jij nodig hebt om beter te leren fotograferen met je digitale camera. Doordat we buiten zijn heb je direct de mogelijkheid om het geleerde uit te proberen. Zo kun je dus nog sneller leren! O ja, wij zorgen voor wat lekkers en een kop koffie onderweg.

1. Schrijf je in

Vul onderstaand formulier in. We gaan starten zodra stap 2 voltooid is.

2. Betalen

Betaal eenmalig €90,00 per persoon voor de workshop basisfotografie.

3. Pak je spullen!

Zodra je betaling binnen is krijg je van ons direct de informatie toegestuurd.

Reserveren

Een 1 daagse basis fotografie workshop in Drenthe’s mooiste natuurpark. 
Eenmalige betaling van €90,00 per persoon voor de volledige cursus.

Leer beter fotograferen met je digitale camera zodat je jouw waardevolle momenten nog beter kan vastleggen.

 • Een cursus waarin jij leert de basis van je camera te beheersen.
 • Een handig en overzichtelijk werkboekje.
 • Jij krijgt de volledige controle over je camera.
 • Natuurlijk met een kopje koffie en wat lekkers.

Boek vandaag nog voor €90,00 inclusief BTW per persoon en heb een leven lang meer plezier in fotografie.

Als je ergens vragen over hebt of je hebt hulp nodig met je aanmelding stuur dan gerust een mailtje naar info@hikenclick.com. We zijn je graag van dienst.

 

Door te betalen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Zodra we je betaling binnen hebben krijg je van ons de informatie toegestuurd die voor deze workshop van belang is.

Een eenmalige betaling van € -
LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag een heerlijke wandeling gemaakt onder begeleiding van Hike & Click om meer uit de camera te halen dan de ‘auto’-modus.. De dag was goed georganiseerd, de begeleiding was goed en spontaan en je hebt zelf invloed op de cursusinhoud doordat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Jordy

“Vandaag erg leuke fotoworkshop gehad, goede kundige begeleiding en mooie wandeling met zeer veel fotowaardige momenten. Veel geleerd en met mooie foto’s thuisgekomen. Zeker aan te bevelen voor zowel de beginner als de gevorderde fotograaf.”

Ingeborg
1 daagse fotografie cursus Drenthe

Wie geeft de workshop?

1 daagse fotografie cursus Drenthe

Robin 'Binie' Olinga

Met een passie voor de natuur en opleidingen tot cameraman en grafisch vormgever op zak doe ik nu alles waar ik zin in heb. Zo ook op pad met Hike & Click. Ik geniet ontzettend van de natuur en hou van bewegen, als ik hier dan ook nog foto’s bij kan maken is het voor mij compleet. Ik neem je graag mee op avontuur in deze (belevings)wereld.

www.binie.nl