fbpx

Een goede basis voor meer plezier in fotograferen...

Heb je een mooie camera gekocht maar weet je niet wat je met al die knopjes aan moet? Waar staan al die termen voor, ISO, diafragma, sluitertijd? Hou je van wandelen en buiten zijn, de wereld ontdekken en de mooiste momenten goed vast kunnen leggen? Dan is deze workshop geschikt voor jou!

Wij gaan je in deze actieve eendaagse cursus leren hoe jij van die automatische stand af komt. Tijdens een mooie wandeling over Landgoed de Braak en Landgoed Vennenbroek (Paterswolde, niet ver van Groningen) gaan we je verschillende basistechnieken leren en laten we je zien waar alle termen voor staan. Jij wordt de baas over je camera!

Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers tussendoor. Het wordt een leuke leerzame dag waar je in de toekomst nog een hoop plezier aan gaat beleven… Én je komt gegarandeerd met meer kennis en mooie foto’s thuis!

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland
Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Wat ga ik leren?

Hou jij van buiten zijn, lekker wandelen en wil je graag beter leren fotograferen? Wil jij je camera beter leren begrijpen? Wij richten ons in deze workshop met name op de beginnende fotograaf. Doordat er continu gelegenheid is voor het stellen van vragen, is het mogelijk om vooruitgang te maken op wat voor jou belangrijk is.

We gaan met een kleine groep van maximaal 7 deelnemers op pad. Op deze manier kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven. We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen tijdens een ontspannen wandeling. Denk hierbij aan het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, wat houdt dit in en hoe werk ik daar mee
  • Diafragma, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • Sluitertijd, wat is dit en hoe stel ik dit in
  • ISO-waarde, wat doet dit met mijn foto en wanneer verander ik deze
  • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
  • Witbalans bepalen
  • Welke perspectieven zijn er en hoe bepaal ik mijn compositie

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

Wat moet ik meenemen?

Het kan nog aardig fris zijn, met name in de vroege ochtend. Zorg voor weerbestendige kleding en maak eventueel gebruik van het laagjes principe, wat maakt dat je makkelijk snel kan afwisselen.

Qua fotografie apparatuur is het belangrijk dat je een spiegelreflex of systeem camera meeneemt. Natuurlijk met de verschillende lenzen die je hierbij hebt. Daarnaast kan een statief handig zijn. Deze zorgt ervoor dat je tijdens de workshop steady foto’s kan maken. Mocht je graag mee willen doen maar je hebt nog geen camera dan is het altijd mogelijk een camera van ons te lenen.

Data & beschikbaarheid

Minimaal 3, maximaal 7 deelnemers

– Zaterdag 06 juni 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zondag 21 juni 2020 // 09:30 – 13:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zaterdag 11 juli 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Dinsdag 04 augustus 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Donderdag 20 augustus 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij
– Zaterdag 05 september 2020 // 09:30 – 14:00 uur // nog 7 plekken vrij

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Kosten en data

Locatie: Nederland | Landgoed de Braak, Paterswolde
Duur: 14:30 tot 18:00 uur
Startdatum: 6 June 2020
Kosten: € 90,00
Thema: Basis Fotografie
Level fotografie:
Niveau: Gemiddeld
Level hike:
Extra informatie:
Na het reserveren ontvang je van ons een email met de informatie en een separate mail met daarin de factuur. Zodra deze betaald is is je deelname definitief. Alle workshops worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze workshops onze Algemene Voorwaarden. Wij zoeken in het geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen, waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het verloop van het programma. Ontvang je van ons geen email, check dan even je spambox.
Data: 06 juni 2020, 21 juni 2020, 11 juli 2020, 04 augustus 2020, 20 augustus 2020, 05 september 2020

Boek de workshop

LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Wat andere mensen vonden

“Afgelopen zondag een heerlijke wandeling gemaakt onder begeleiding van Hike & Click om meer uit de camera te halen dan de ‘auto’-modus.. De dag was goed georganiseerd, de begeleiding was goed en spontaan en je hebt zelf invloed op de cursusinhoud doordat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

Jordy

“Vandaag erg leuke fotoworkshop gehad, goede kundige begeleiding en mooie wandeling met zeer veel fotowaardige momenten. Veel geleerd en met mooie foto’s thuisgekomen. Zeker aan te bevelen voor zowel de beginner als de gevorderde fotograaf.”

Ingeborg
Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Wie geeft de workshop?

Avontuurlijke fotografie cursussen en workshops in Groningen, Drenthe & Friesland

Matthijs Smilde

Hoi! Ik ben sinds een aantal jaren professioneel fotograaf. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Graag neem ik met jullie op pad om deze oneindige wereld van fotografie te ontdekken!