fbpx

Volop in de natuur

Een avontuurlijke workshop landschapsfotografie in Friesland

Een actieve 1 daagse cursus landschapsfotografie in één van Friesland’s mooiste natuurgebieden. Het Nationaal Park Drents- Friese Wold. Tijdens een kick-bike tocht door de Kale Duinen zullen we je verschillende basistechnieken leren met betrekking tot landschapsfotografie. We zullen onder ander inzoomen op compositiebepaling en we bieden je de mogelijkheid om te testen met verschillende filters van het merk Cokin. Wij regelen de kick-bike’s!

Tijdens deze ochtend workshop landschapsfotografie wanen we ons in het prachtige Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Hier vind je onder andere het Aekingerzand. Dit uitgestrekte stuifzandgebied wordt ook wel de Kale Duinen genoemd. Deze omgeving leent zich uitstekend voor landschapsfotografie en biedt een scala aan mogelijkheden. Van stuifduinen tot uitgestrekt heide gebied. Voor ieder wat wils! Je gaat gegarandeerd met mooie foto’s naar huis! Het Aekingerzand ligt net even buiten Appelscha, in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland.

workshop landschapsfotografie friesland

Ben jij klaar voor deze unieke workshop landschapsfotografie in Friesland?

“Wij hebben nieuwe datums voor 2021!”

Vanwege de huidig geldende Corona-maatregelen hanteren wij tijdelijk maximaal 3 deelnemers per workshop. We gaan er vanuit dat we in 2021 weer met maximaal 7 deelnemers op pad mogen gaan.

De workshop begint om 07:30 uur en zal ongeveer 3,5 uur in beslag nemen.

Als je ergens vragen over hebt of je hebt hulp nodig met je aanmelding stuur dan gerust een mailtje naar info@hikenclick.com. We zijn je graag van dienst.

Reserveer vandaag nog voor €125,00 p.p. deze workshop landschapsfotografie in Friesland en heb een leven lang meer plezier in fotografie. (prijs is incl. het gebruik van een kick-bike)

Door te betalen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Zodra we je betaling binnen hebben krijg je van ons de informatie toegestuurd die voor deze workshop van belang is.

Een eenmalige betaling van € -
LET OP! Bij slecht weer zijn wij genoodzaakt de workshop te verplaatsen naar een andere datum. Mocht dit het geval zijn dan krijg je van ons hier uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de workshop bericht over. Wij zullen je dan een nieuwe datum voorstellen. 

Waar starten we de workshop?

“Aan de rand van NP Drents- Friese Wold…”

Wat ga je leren in deze 1 daagse cursus landschapsfotografie?

“Alles wat voor jou belangrijk is voor een goede start…”

Hou jij van buiten zijn, uitdagende activiteiten en wil je graag beter leren fotograferen? Wil jij je camera beter leren begrijpen en meer leren over landschapsfotografie? Wij richten ons in deze workshop met name op de beginnende fotograaf. Zoals we al eerder noemden gaan we een actieve cursusdag beleven waarin we de basis van landschapsfotografie en je camera gaan behandelen tijdens een mooie tocht. Uiteraard hopen we op een mooie zonsopgang en goede weercondities. We zullen verzamelen op een afgesproken locatie in Appelscha van waaruit we gaan kick-biken. Aan het einde van de workshop zullen we weer terug komen op deze plek. Tijdens deze tocht gaan we de diverse mogelijkheden van je camera ontdekken.

Doordat er continu gelegenheid is voor het stellen van vragen, is het mogelijk om vooruitgang te maken op wat voor jou belangrijk is.

We gaan een actieve dag beleven waarin we de basis van fotografie en je camera gaan behandelen. Denk hierbij aan het volgende:

  • Belichtingsdriehoek, een korte refresh
  • Compositiebepaling, hoe maak ik een pakkende foto
  • Scherpstellen, focuspunten bepalen, manueel- of autofocus?
  • Filters, welke filters heb je en hoe gebruik ik deze
  • Spanning, hoe maak ik een foto spannend, wat kan ik inzetten

Wij houden van “Leren door te doen”. Dat betekend dat je door de dynamische insteek het geleerde direct in de praktijk kan proberen en oefenen. Je krijgt daarnaast van ons een boekje waarin je alle dingen kunt terug vinden. Zo kun je het thuis nog eens rustig doorlezen en oefenen.

teamuitje, fotografie workshop groningen, drenthe en friesland, outdoor cooking workshops. Avontuurlijke bedrijfsuitjes

Wat vonden andere deelnemers

“…geen theorie maar actief leren door te doen”

“Afgelopen zondag met Hike & Click op pad geweest op een mooie locatie (Drentsche AA). De begeleidende fotografen speelden goed in op de verschillende niveau’s van de deelnemers. Tijdens de prachtige wandeling was er genoeg tijd voor wat theorie plus persoonlijk advies. Aanrader!”

Hans

“Ik heb de basiscursus fotografie gevolgd bij Hike & Click. Heerlijk op pad in het gebied van de Drentse Aa. Onderweg veel tips gekregen van Matthijs en Robin, die zo aardig was me zijn camera te lenen om het een en ander uit te proberen. Verder vooral mijn eigen camera beter leren kennen door het advies tijdens het fotograferen. Dit werkt voor mij, geen theorie maar aan de slag en leren door te doen in een inspirerende omgeving. En ik was supertrots op het resultaat (mooie foto’s). Voor mij aanleiding om de camera vaker te pakken zonder terug te vallen op de automatische stand!”

Jolanda
workshop landschapsfotografie friesland

Wie geeft de workshop

“Matthijs Smilde”

workshop landschapsfotografie friesland
Hoi! Ongeveer 5 jaar geleden heb ik Hike & Click opgezet met het idee dat ik mensen de kans wil geven de kracht van fotografie te laten ervaren. Ik heb de horeca ingeruild voor een camera en niet meer achterom gekeken. Vanaf jongs af aan houd ik al van beeld en buiten zijn. Op zoek naar het perfecte plaatje. Met mijn passie voor fotografie en mijn drang om naar buiten te gaan heb ik het beste van 2 werelden met elkaar gecombineerd in outdoor & adventure fotografie. Graag neem ik met jullie op pad om deze oneindige wereld van fotografie te ontdekken!

www.matthijssmilde.nl